Βιογραφικό

Picture

Σπούδασα ψυχολογία στο Αµερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και συνέχισα εξειδικεύοντας στην σωµατική ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και ανάλυσης του χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.). Εκπαιδεύτηκα στο συντονισµό οµάδων σχολών γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσµο Σχολών Γονέων συµµετέχοντας ενεργά στη διεξαγωγή ερευνών. Επίσης εκπαιδεύτηκα στον αποκατάσταση των µαθησιακών δυσκολιών από την κα Δώρα Μαυροµάτη που σχεδίασε την εικονογραφηµένη µέθοδο.

Έχω προσφέρει τις υπηρεσίες µου ως σύµβουλος και ψυχοθεραπεύτρια σε παιδικούς σταθµούς και σχολεία καθώς και σε διάφορους κοινωνικούς φορείς όπως το κέντρο υποστήριξης κακοποιηµένων γυναικών «Γραµµή SOS δίπλα σου», το σωµατείο νευροµυϊκών παθήσεων MDA Ελλάς, στο πρόγραµµα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιού και οικογένειας «ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», και στο Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελµ Ράιχ».

Από το 2001 εργάζοµαι ιδιωτικά στο γραφείο µου παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπεία και συµβουλευτική σε ενήλικες, γονείς και παιδιά. Επίσης συντονίζω οµάδες αυτογνωσίας και σχολές γονέων σε συνεργασία µε ιδιωτικούς και δηµόσιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο.
Αρθρογραφώ συστηµατικά σε επιστημονικά περιοδικά για θέµατα που αφορούν τη σχέση γονιών και παιδιών και είµαι συγγραφέας του βιβλίου «Το ηµερολόγιο του γονέα».
Είμαι δημιουργός του πρωτότυπου επιτραπέζιου παιχνιδιού επικοινωνίας για την οικογένεια με τίτλο «Τι θα έκανες Αν?», με στόχο την ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων απέναντι στον εκφοβισμό.

Είμαι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και τακτικό και έγκριτο μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού  Σωματικής Ψυχοθεραπείας (EABP). Τέλος, είµαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP holder).